Leg, læring og træning

Mange muligheder skaber masser af liv og glæde

Vi mener, at det at være i et fællesskab er vigtigt for alle mennesker. Bl.a. derfor planlægger de voksne i hvert Hus individuel aktivitet for det enkelte barn og unge,  fælles aktiviteter for 2-3 børn og unge sammen, social aktivitet for det store fællesskab i hvert Hus og fælles social aktivitet for alle i Camillehusene.

Alt forsøges tilpasses det enkelte barn og unge bl.a. ved hjælp af tekniske hjælpemidler til brug ved kommunikation. 

På sit eget værelse kan man være i fred eller man kan have fuld knald på sit musikanlæg eller tv og nyde det alene eller sammen med andre kammerater.

I vores have er der bl.a. mulighed for at gynge, lege med bolde, nyde området med sansekasser, være i sandkasse, være på trampolin, cykle,  køre mooncare, løbe på løbehjul og hilse på hønsene.

Vores sociale aktiviteter er bl.a. forskellige spil, bål, sang og musik, kreativ aktivitet, højtlæsning og børne- og unge møde.

Ferie
Hver sommer nyder vi 6 ugers skoleferie. I 5 dage er vi på koloniferie til steder rundt i Danmark. Dejlige ture, der med dagbogsnotater, fotos og film giver mange minder. I 2015 har vi været på Musholm Bugt Feriecenter.

I ferien benytter vi også tilbud i vores nærmiljø og vi tager på forskellige ture.

Genkendelighed
Det er vigtigt at have genkendelighed i hverdagen og vores traditioner og kulturelle arrangementer er vigtige for os.

Efter jul og nytår er vores første fælles arrangement fastelavnsfesten i februar måned. Så kommer påskens aktiviteter. I maj er der Havedag, i  juni fest for sommereren komme og i juli tager vi på koloniferie.

I august  har vi Kultur Der Du'r og den 1. september fejrer vi Camillehusenes fødselsdag. I år bliver 18 år.

Herefter går vi mod efteråret med turdag i uge 42 og fest for julens komme i starten af december.

Hertil planlægges og koordineres hverdagens mange aktiviteter og gøremål, af Camillehusenes interesserede, dygtige og fagligt kompetente medarbejdere og ledere.